fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Wat is jouw persoonlijke visie?

Heb jij soms moeite met het richting geven aan je leven? Misschien herken je wel die momenten dat je niet weet wat je wilt, moeite hebt om keuzes te maken en geen focus kan houden. Gevolg is dat het energie slurpt en tijd kost.

Hoe zou het zijn om een persoonlijk kompas te hebben die jou zou helpen om koers te houden richting het verwezenlijken van je dromen en ambities? Een goed startpunt is te weten jij wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je besluit. Dit zijn ook de basisvragen, die ik veelal hanteer in mijn coachingpraktijk.

Het creëren van een persoonlijke visie helpt je regie te nemen over je eigen leven. Hierbij is het proces van visiecreatie minstens zo belangrijk als het resultaat. Neem je tijd, begrijp hoe je hier bent gekomen en begin gemakkelijk. Vervolg creatief waarbij je je passie aanspreekt en de goede woorden zoekt. Blijf vervolgens de sculptuur bijschaven.

Je kompas is opgebouwd uit een persoonlijke visie, strategie en plan.

Stap 1: Ontwikkel je persoonlijke visie

  • Bepaal je hoger doel
  • Stel een gewaagd doel
  • Ken je kernkwaliteiten
  • Leef je kernwaarden

Stap 2. Bepaal je persoonlijke strategie

  • Wat heb ik nodig om mijn gewaagde doelen te realiseren?
  • Wat is de eerste stap?

Stap 3. Ga op weg, experimenteer, leer en geniet

  • Zet stap voor stap
  • Sta geregeld stil, reflecteer, leer en pas waar nodig je focus en routeplan aan
  • Koester eb geniet van je succeservaringen

In mijn coachingstrajecten hebben reeds vele coachees hun persoonlijke visie en kompas vormgegeven. Zij ervaren hierdoor meer regie op hun eigen leven.

Hieronder een voorbeeld van onderdelen van de persoonlijke missie/visie van een van mijn clienten, zowel in werk als daarbuiten. Deze stelt haar in staat om telkens weer af te wegen of de dingen die zij doet in lijn zijn met haar doelen, kwaliteiten en kernwaarden. Zo creëert zij een persoonlijk actieplan, die haar helpt te doen wat ze écht wilt…

 

Samengevat, een persoonlijke visie geeft betekenis, geeft richting, maakt verbinding mogelijk, het maakt energie los en het vergemakkelijkt keuzes.

Wat is jouw persoonlijke visie?

Zoek je inspiratie bij het creëren van jouw persoonlijke visie en kompas om te bewegen naar een lonkend perspectief?

Laat een reactie achter:

>