fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Gratis eBoek met 10 tips voor meer WerkGeluk en minder WerkStress

  Wil jij ook meer WerkGeluk en minder WerkStress ervaren, maar worstel je met het hoe? 

  Jij bent zeker niet de enige die in het werk meer energie verliest dan er energie van krijgt. Hoe zou het zijn om deze ongezonde situatie te kunnen doorbreken… 

  Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. In Nederland hebben op dit moment 1,3 miljoen mensen last van burn-outklachten als gevolg van werkstress. Bij 35 procent van alle verzuimgevallen wordt ook daadwerkelijk werkdruk of werkstress als reden voor verzuim gegeven blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. De kosten voor werkgevers bedragen jaarlijks inmiddels 2,8 miljard euro.. Dat berekenden het CBS en TNO. Werkstress heeft negatieve impact op de gezondheid en daarmee op het menselijk kapitaal van werkend Nederland.
   
   
  Ook zijn er veel mensen die ongelukkig zijn in hun werk door een (dreigende) bore-out. Bij de bore-out word je door een te lage werkdruk letterlijk ziek van verveling. Het blijkt namelijk dat 15 procent van de Nederlanders stierlijk verveelt zich op werk, waardoor het ook wel ‘de kantoorziekte’ wordt genoemd. Doordat ze hun werk saai vinden, geen uitdagingen meer zien en het gevoel hebben dat hun kwaliteiten niet gezien of gebruikt worden.
   
  Dat is toch niet wat je wil. Misschien heb je al van alles geprobeerd, en toch lukt het je maar niet uit om uit dit beklemmende en energieslurpende patroon te stappen. Of heb je het gevoel dat de oorzaak buiten jou ligt en dat je er geen invloed op hebt. Herkenbaar?
   
  Terwijl het zeker mogelijk is om invloed te hebben en zelf de regie te pakken. Als je maar bewust bent van wat jou in deze ongezonde situatie gevangen houdt en wat je zelf kunt doen om dit te veranderen.
   
   
  Ik heb voor jou een gratis eBoek met verhelderende inzichten en 10 praktische tips die je direct kunt inzetten om minder werkstress en meer werkgeluk te ervaren. 
   
  1. Focus op je echte talenten en passie in plaats van op aangeleerde kwaliteiten.
  2. Acteer vanuit vertrouwen en ondersteuning in plaats vanuit controle en angst.
  3. Verbind jouw persoonlijk waarden en drijfveren aan die van je team en/of organisatie.
  4. Wees proactief en vergroot jouw cirkel van invloed.
  5. Probeer niet alle problemen direct te ‘fixen’. Kijk er eens met een ‘open blik‘ en ‘open hart’ naar (en laat de oplossing van binnenuit ontstaan)
  6. Ken jouw belemmerende overtuigingen, jouw saboteurs. Neem zelf de regie.
  7. Laat jezelf zien. Wees bewust van je uitstraling en de impact hiervan op anderen.
  8. Geef tijd en aandacht aan de 4 B’s (Blij, Bedroefd, Boos, Bang). Ga de dialoog aan en durf jezelf kwetsbaar op te stellen.
  9. Wees bewust wanneer jij acteert vanuit een slachtofferrol en wanneer vanuit eigen leiderschap. Communiceer vanuit een ik-ok en jij-ok gevoel.
  10. Experimenteer met nieuw gedrag. Fail early, learn quickly!
  Start met experimenteren. Ervaar, leer en geniet van de succesmomenten. Veranderen gaat om bewustzijn én beweging. Stapje voor stapje. Zodat de drempel voor de volgende stap niet te hoog is. Het vraagt van jou moed om los te laten wat verandering in de weg staat. En doorzettingsvermogen om het gekozen pad te vervolgen. Hoe moeilijk soms dat ook voelt…
   
  Dit is wat het je oplevert…
  • Je pakt de regie terug over jouw werk en leven
  • Je ervaart meer rust en ruimte om datgene te doen wat je werkelijk wilt
  • Je bent meer de persoon die je wilt zijn
  • Je hebt meer impact met minder moeite en meer plezier
   
  Hoe zou je dat vinden…?
   

  Laat een reactie achter:

  >