fbpx

Stress- en burnout coaching

Stress- en burnout coaching is gericht op een tijdelijke ondersteuning van jou om stress te reduceren en een burnout te voorkomen of ervan te herstellen.

Stress - en burnout

Stress- en burnout coaching helpt je stress te reduceren en burnout te voorkomen

Wat is Stress- en Burnout Coaching

Stress- en burnout coaching is persoonlijke coaching gericht op een tijdelijke ondersteuning van jou om stress te reduceren en een burnout te voorkomen of ervan te herstellen.

Werkstress hebben we allemaal weleens en dat is niet erg. Soms werkt het zelfs positief. Stress hoort erbij en gaat meestal vanzelf weer over. Ervaar je langdurige stress op het werk of privé dan is het wel belangrijk dat je actief stappen onderneemt om daar vanaf te komen. Door het langdurig negeren van stressklachten kun je overspannen en uiteindelijk burn-out raken.

Mensen die lijden onder een burn-out zijn uitgeput, overspannen en hebben vaak ook depressie symptomen. Een burn-out kan vanuit verschillende oorzaken ontstaan zoals bijvoorbeeld: een moeizame relatie, stress op de werkvloer, faalangst of perfectionisme. De oorzaak van een burn-out kan in kaart worden gebracht om zo herstel mogelijk te maken.

Werkstress heeft vergelijkbare symptomen als niet-werkgerelateerde stress, zoals vermoeidheid, een gespannen gevoel of aanhoudende nervositeit. Ruim een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Stress op het werk is daarmee beroepsziekte nummer één in Nederland. Werkstress verminder je door op een rij te zetten op welke stressfactoren je wel en geen invloed kunt uitoefenen. Blijf niet piekeren over zaken waar je geen invloed op hebt, maar probeer deze te accepteren. Een persoonlijke coach kan je hierin begeleiden.

Een coach kan helpen om stap voor stap controle over je eigen leven terug te winnen en je dagelijks functioneren weer op het oude niveau te brengen. Ook kan coaching je helpen met interventies doorvoeren als je merkt dat je overspannen begint te raken maar niet weet hoe je de controle kan herpakken.


Veel voorkomdende thema's:

  • Preventie
    Hoe zorg ik ervoor dat ik minder stress ervaar om uitval te voorkomen?
  • Uitval
    Hoe zorg ik goed voor mijzelf, zodat ik de ruimte neem om te herstellen?
  • Reintegratie
    Hoe zorg ik ervoor dat ik verstandig reïntegreer, zodat ik niet opnieuw uitval? 
profile-pic
Michael Makowski Hogeschool docent

Het was voor mij een zeer effectief coachingstraject, waarbij ik vanuit een ‘bijna-burnout’ begeleid werd naar volledig herstel, zodat ik weer voor 100% aan de slag kon. De coaching sloot goed aan bij mijn beleving en behoeften en Han was een gesprekspartner die op het juiste moment de juiste dingen gezegd (en gedaan) heeft. Zijn manier van coachen is zeer sensitief, goed gestructureerd en heeft zeer waardevolle uitkomsten opgeleverd.

>