fbpx

Loopbaancoaching en outplacement

Loopbaancoaching is een vorm van persoonlijke coaching gericht op het vergroten van effectiviteit en werkgeluk. De coach helpt je inzicht te verwerven in je mogelijkheden om met meer plezier, voldoening en zingeving te werken binnen je huidige organisatie, of daarbuiten. Op basis van deze inzichten kan je keuzes maken en investeren in je loopbaanmogelijkheden.

Outplacement is om je te begeleiden van werk naar werk bij (dreigend) ontslag.

Doen wat je echt wilt | loopbaancoaching | Oei voor Groei | Utrecht

Loopbaancoaching helpt je te doen wat je écht wilt. Met nieuwe energie, minder moeite en meer resultaat

Wat is loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een vorm van persoonlijke coaching gericht op het vergroten van werkgeluk. De coach helpt je inzicht te verwerven in je mogelijkheden om met meer plezier, voldoening en zingeving te werken binnen je huidige organisatie, of daarbuiten. Op basis van deze inzichten kan je keuzes maken en investeren in je loopbaanmogelijkheden.

Loopbaancoaching helpt je bij bewustwording van de huidige- en de gewenste positie in je werk en leven. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Momenten van reflectie en bezinning, van terugblik en vooruitblik op verleden, heden, toekomst. Welke keuzes heb je tot nu toe gemaakt? Hoe combineer je werk en privé? Hoe zorg je voor een goede energie-huishouding? Hoe zorg je voor voldoende uitdaging en ontwikkeling? Wat is je persoonlijke missie, wat is je zingeving? Ben ik competent voor een leidinggevende functie? Wil ik verder in deze functie, organisatie? Waar gaat mijn verlangen naar uit? Hoe kijk ik naar mijn toekomst, hoe neem ik de regie, hoe kan ik sturen daarin? Wat is mijn perspectief? Waar ligt mijn kracht? Wat zijn mijn mogelijkheden?

Loopbaancoaching zet ook aan tot actie. Zonder actie immers geen beweging.

Veel voorkomdende thema's:

  • Toekomstperspectief
    Wat wil ik in mijn werk bereiken? Zit ik nog op mijn plaats? Wat is mijn volgende loopbaanstap?
  • Persoonlijke effectiviteit
    Hoe werk ik effectiever en realiseer ik meer resultaten met meer impact? 
  • Werkstress en werkgeluk
    Hoe zorg ik ervoor dat ik weer plezier en energie uit mijn werk haal? Hoe stel ik prioriteiten en grenzen om minder stress te ervaren?

Wat is Outplacement

Als je ontslagen wordt of bent, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Bij outplacement word je gecoacht bij het vinden van een nieuwe baan of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige.

Wanneer outplacement?

De aanleiding voor outplacement is (dreigend) ontslag. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat je werkgever (om welke reden dan ook) niet met je verder wil. Outplacement heeft zowel voor de werknemer als voor de werkgever voordelen. De werknemer krijgt passend advies en vindt vaak sneller een nieuwe baan. De werkgever geeft door het verstrekken van outplacement invulling aan zijn wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Het recht op outplacement van de werknemer wordt vaak vastgelegd in een sociaal plan of ontbindingsovereenkomst.

profile-pic
Henriette Dierckxsens Mindfulness trainer - Procesmanager - Projectmanager
profile-pic
Mohamed L'arbi Zoubir Senior Employee Risk Management
profile-pic
Angelique Heerdink projectleider/ trainer/ fondsenwerver
profile-pic
Patrick Philipse Business unit manager
profile-pic
Alide Parera Maatschappelijk werker
profile-pic
Andre Smit Account manager
profile-pic
Astrid de Regt Programmamanager | Teamleider
profile-pic
Richard Greil Co-Founder & advisor at Return on Projects | Project Delivery Manager at FIS
profile-pic
Bart Wagemakers Hogeschooldocent
profile-pic
Marloes Jager Redactie-coordinator
profile-pic
Rieshma Ramsoedh-Badloe Board member Hindu Council & Hogeschooldocent
profile-pic
Alard Joosten Trainer/adviseur Onderwijs
profile-pic
Saskia van Dam Studieadviseur
profile-pic
René Bullinga Hogeschooldocent
profile-pic
Els Overkamp Lector | Hoofddocent | Onderzoeker
profile-pic
Roland Kerchman Beheerder Wonen de Alliantie
profile-pic
Carlijn Ritzen Senior consultant GfK
profile-pic
Frits Poutsma Teamleider Hogeschool Utrecht
profile-pic
Erik Verzantvoort Zelfstandig ondernemer

Ik ben erg dankbaar voor het coachingstraject dat ik bij Han Oei vanuit Rabobank aangeboden kreeg. Elke keer weer ben ik verbaasd over hoe goed de sessies zijn. Tijdens de kennismaking maakten de vragen al zoveel los, dat ik al snel wist dat ik me verder wilde ontwikkelen in het ondernemerschap. Een mooi begin van het coachingstraject.

Veel lessen maak ik dagelijks dankbaar gebruik van. 'Hoe mooi zou het zijn...' als opening. De lemniscaat als symbool om te blijven bewegen in je gedrag en minder zwart wit te zijn. Altijd tijd vrijhouden voor als er iets moois op je pad komt. En ook de ODC-test gaf veel inzichten in mijn talenten en kwetsbare kracht. En nog veel meer... Belangrijkste is dat ik elke keer mijn vraag mag inbrengen. Soms een vraag gevormd door eerdere sessies. En dat Han daar altijd in gesprek met mij - op een snelle en met theorie onderbouwde manier - mooi persoonlijk antwoorden geeft, waarbij hij mij zelf tot inzichten laat komen.

Ik kan Han als coach van harte aanbevelen. Als de klik er is tijdens de kennismaking, weet ik zeker dat de ontwikkeling naar iets moois vanzelf start...

Op advies van een collega ben ik bij Han terechtgekomen en heb ik in januari-maart 2018 een coachingstraject bij hem gevolgd i.v.m. mijn oriëntatie op een volgende stap in mijn loopbaan. Ik ben zeer te spreken over de persoonlijke aanpak van Han. Hij heeft mij niet alleen rust gegeven, maar ook veel inspiratie richting mijn 'lonkend perspectief'. Dat heeft mij zowel zakelijk als privégeholpen. Ik kan Han dan ook van harte aanbevelen!

Hoe boeiend en zinvol om weer eens alles op een rij te zetten en daardoor weer nieuwe ontwikkelwegen te kunnen zien. Han Oei is daarbij een supercoach. Ik zou hem graag aan een ieder willen aanbevelen.

Door samen in mijn spiegel te kijken en uitdagende kritische vragen te stellen, drong Han snel door tot de kern; dat leidde voor mij tot nieuwe inzichten. Daardoor ben ik weer een stuk sterker geworden! Bedankt Han, voor de inspirerende gesprekken!

De coachingssessies met Han hebben mij veel opgeleverd. Han was in staat om de juiste factoren uit mijn verhaal te filteren. Dit leverde een helder beeld op in welke richting ik moet gaan zoeken qua baan, maar ook aan welke voorwaarden deze functie qua werkinhoud en werkomstandigheden zouden moeten voldoen. Han heeft mij naast bovenstaande inzichten ook praktische tips gegeven, waardoor ik vol vertrouwen mijn zoektocht ben gaan vervolgen. Ik geloof aan de hand van mijn ervaring met Han, dat hij bekwaam is op diverse terreinen van coaching. Ten aanzien van mijn hulpvraag, zou ik Han ten zeerste aanbevelen aan mensen die net als ik zoekende zijn op gebied van loopbaanontwikkeling.

Het traject heb ik als erg plezierig en nuttig ervaren om alles weer op een rijtje te krijgen en gefundeerde keuzes te maken voor het vervolg van mijn loopbaan.

Het was prettig om door gesprekken met Han Oei inzicht te krijgen in mijn eigen handelen en gedachtenpatronen. Zijn kennis van zaken en vertrouwen droegen bij aan succes van het traject dat we hebben doorlopen.

Han is a coach that has the capacity to truly inspire and stimulate people to find and navigate towards their own destiny. He is an involved and humble person with the ability to re-frame perspectives that make you consciously aware of your feelings, thinking and behavior. His integrity makes you feel appreciated and taken seriously.

Han heb ik ervaren als een zeer deskundige en betrouwbare coach. Hij is scherp, denkt out-of-the-box en kan snel analyseren. Door middel van praktische oefeningen is hij in staat om jou bekende en moeilijke situaties op een andere wijze te ervaren en vervolgens op te lossen. Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Deskundige, Creatief

Han bood gedurende het coachingstraject concrete inzichten en handvaten waar ik echt iets aan had, zowel in mijn privéleven als in mijn werk. Daarnaast slaagt Han er goed in om een veilige omgeving te creëren, waardoor ik open en eerlijk durfde te zijn.

Hele fijne coachinggesprekken gevoerd met Han. Interessant te zien hoe hij met gemak een praktijksituatie giet in een conceptueel model. Veel geleerd hiervan, m.n. meer kennis en inzicht via dergelijke modellen leiden tot (meer) bewustwording t.a.v. van je eigen handelen en mogelijke gevolgen daarvan. Han is een prettige persoonlijkheid, en heeft oprecht aandacht voor je verhaal.

Han Oei heeft mij begeleid als coach binnen mijn werk als projectleider in loondienst van een grote onderwijsorganisatie en vervolgens bij de start van mijn eigen bedrijf. Han stelde nadrukkelijk mijn coachvragen centraal in het gehele traject. Afhankelijk van mijn vragen gaf hij mij input om te spiegelen en te reflecteren en om van daaruit tot oplossings-richtingen te komen. Han gebruikte daarvoor visualisaties, huiswerkopdrachten, zijn eigen ervaring en handige literatuurbronnen. Ik heb zijn werkwijze ervaren als to the point, heel concreet en ook met de nodige relativering en humor. Mede dankzij de coaching van Han voelde ik mij gesteund in de stappen die ik heb gezet in mijn loopbaan.

In eerdere coachingsessies ben ik nog nooit zo goed begeleid als door Han. In slechts vijf sessies heeft hij de basis weten te leggen voor mijn persoonlijke visie die zijn weerslag heeft op zowel mijn werk als priveleven. Met perfect bij het onderwerp passende oefeningen wist hij me steeds te raken en kwam ik dichter bij de kern. Hier kan ik mee verder en heb ik houvast voor de toekomst.

Han is een prima coach: hij luistert goed, is oprecht en confronterend op een aangename wijze. Hij denkt mee en heeft verstand van het complexe werkterrein HBO. Levert maatwerk. Van harte aan te bevelen!

Han laat je op een effectieve, professionele maar bovenal prettige wijze inzien wat de kern van jouw vraagstuk is en wat je zelf al in huis hebt om daar een antwoord op te formuleren. Het is verrassend om (opnieuw) kennis te maken met eigen kwaliteiten en drijfveren en deze positief weten in te zetten.

Mijn coaching afgesloten met Han Oei, een zeer betrokken en charismatische man die snel begrijpt waar de schoen wringt, persoonlijke zaken die invloed hebben snel doorheeft. Door mij een spiegel voor te houden op de juiste plaats heb ik snel veel geleerd van Han. En ben nu in slechts 6 sessies veel effectiever in mijn leven/werk geworden. Ik zou Han Oei dan ook iedereen aanraden die effectief coachen wil!!

Ik vind Han iemand die precies de goede vragen op het goede moment kan stellen en je daarmee zelf laat uitvinden hoe de dingen in elkaar zitten. Of die iets zegt waarmee je de stap verder zet die je zelf alleen net niet kan maken. Ook ziet hij de dingen scherp, de essentie en niet de details of de minder relevante issues. Kortom, werken met Han is motiverend, inspirerend en geeft je de vrijheid om zelf aan te geven waarmee je aan de slag wilt.

In de afgelopen periode heb ik een professionaliseringstraject gevolgd bij mijn werkgever. Een onderdeel hiervan betrof coaching. Op zich had ik hierom niet gevraagd, het hoorde echter bij het totaalpakket. De persoon van de coach echter en zijn aanpak vanaf het eerste moment hebben over de drempel geholpen. Voor mij is het nut van coaching op het werk zichtbaar gemaakt. Door gesprek, maar ook door oefening, werden mij mijn eigen aanpak, drives, verlangens ed zichtbaar gemaakt. Dat helpt mij bij het zoeken en vinden van een vizier op de toekomst.

Ken Han al vele jaren, nu ook een jaar als jobcoach. Han's benadering is professioneel. Door zijn kennis weet hij de kern makkelijk te vinden en stuurt daarbij naar werkbare oplossingen. Zijn werkwijze beschrijf ik als discreet, betrouwbaar en daarnaast ook confronterend in de goede zin des woords.

Klaar voor de eerste stap?

Als Noloc gecertificeerd Register Loopbaanprofessional help ik je graag.

>