fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Hoe was je vakantie… en hoe blij ga je weer aan je werk?

‘Hoe was je vakantie?’ is misschien wel de meest gestelde vraag op je eerste werkdag na je zomerreces. Ik hoop van harte dat jij kan antwoorden dat je een fantastische vakantie hebt gehad. En dat je vol enthousiasme met je collega’s memorabele vakantieverhalen uitwisselt. Maar ook dat je terecht kunt met mindere ervaringen wanneer je vakantie – door omstandigheden – niet is geworden wat je ervan hebt verwacht.

Wat ik me eigenlijk afvroeg is of er ook regelmatig gevraagd wordt naar hoe je werkweek is geweest? Staan jullie af en toe met elkaar stil bij wat jullie energie geeft en kost? Hoe kijken jullie bijvoorbeeld terug op de eerste helft van het jaar? Niet alleen qua resultaten, maar ook wat betreft het ervaren werkgeluk. En wat gaan jullie doen om deze de komende tijd te vergroten?

Het zou mooi zijn wanneer jullie de belangrijkste ervaringen – zowel de positieve als negatieve – regelmatig met elkaar en je leidinggevende delen. Zodat waar nodig passende interventies en maatregelen plaats kunnen vinden. 

Het is frappant dat veel mensen en teams die ik coach het vaak eenvoudiger vinden om aan te geven wat hun energie kost dan wat hun energiegevers zijn. Terwijl bij de vakantieverhalen vooral de mooie momenten gedeeld worden. Hoe zou het zijn om net zo enthousiast over je werk te vertellen als over je vakantie-ervaringen?

Mijn uitnodiging is om voordat jullie weer opgaan in de waan van de dag jezelf de volgende vragen te stellen en met elkaar te delen:

  • Welk cijfer geef ik mijn WerkGeluk terugkijkend op afgelopen half jaar?
  • Wat zijn je grootste energiegevers en -slurpers?
  • Wat is ervoor nodig om het cijfer met 1 punt te verhogen?
  • Wat kan jij zelf en samen met anderen hierin doen?
  • Wat is de eerste stap die jij gaat zetten?

Met als doel bewust stil te staan bij wat jullie kunnen doen om jullie WerkGeluk te vergroten. Hoe mooi zou dat zijn?

Begeleiding nodig? Ik help graag WerkGeluk binnen jouw werkcontext te vergroten, zodat jullie meer resultaat gaan ervaren met minder moeite en meer voldoening. Door een open dialoog op gang te brengen over wat jullie écht energie geeft en kost. Zodat er ruimte kan ontstaan voor ideeën en initiatieven die wel werken. Neem contact op voor een inspirerende kennismaking en/of een workshop WerkGeluk op maat…

Laat een reactie achter:

>