fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Coming out

Durf jij jezelf ten volle te laten zien?

Of houd jij je in, omdat je bang bent voor wat er dan kan gebeuren?

Tijdens een Mastermind van mijn programma 'Moeiteloos Ondernemen - door gewoon jezelf te zijn' maakten de deelnemers kennis met hun 'wolf'. De wolf die hen tegenhoudt om zichtbaar te zijn zoals ze (willen) zijn. Waardoor hun drijfveren en potentieel nog deels verborgen blijven.

Door hun wolf recht in de ogen te kijken zetten ze een belangrijke stap om de regie terug te nemen en te gaan staan voor wie ze zijn en wat ze te bieden hebben.

Voorbeeldpatronen die doorbroken worden:

👉 van 'ik ben niet goed genoeg en geef op' naar 'ik ben goed genoeg (voor nu) en zet de volgende stap'
👉 van 'ik ben bang voor afwijzing en trek me terug' naar 'ik ben trots op wie ik ben en laat mijzelf zien '
👉 van 'ik moet perfect zijn en verlies me daarom in details' naar 'goed is goed genoeg en er is ruimte om meer van mijzelf te laten zien'
👉 van 'ik laat alleen mijn 'harde' kant zien (want dat is hoe mensen me kennen) 'naar 'mensen mogen ook mijn zachte kant zien (en als ze dat niet waarderen, dan zijn ze misschien niet mijn ideale klant)'

Zo zagen mensen vroeger van mij alleen mijn rationele analytische kant, omdat ik onbewust van mijn ouders geleerd had iets slimmer dan de gemiddelde Nederlander te moeten zijn om hier geaccepteerd te worden. Nu laat ik ook mijn zachte en kwetsbare kant zien. Dit zorgt ervoor dat ik volledig mezelf kan zijn. Dit geeft mij rust en ruimte en door dit voor te leven laat ik anderen misschien ook wel de kracht van heelheid en kwetsbaarheid ontdekken.

Zo mooi de nieuwe energie te voelen die ontstaat wanneer er ruimte ontstaat om geheel onszelf te mogen zijn en zichtbaar te maken van wie we zijn en wat we te bieden hebben.

Aantrekkelijk?

In mei start een nieuwe groep ondernemers. Meld je hier aan.

Ben je geen ondernemer of kan je niet wachten om jouw wolf in de ogen te kijken en ruimte te creeeren voor je lonkend perspectief?

👉 Doe mee aan de online Doorbraakdag "Ready-to-G(r)o(w) op 28 april.

Ik ben heel benieuwd naar de prachtmens achter jouw coming out...

Laat een reactie achter:

>