fbpx
Persoonlijk Leiderschap
Video/Audio/Tekst

Creëer urgentie en verlangen voor verandering

Les 4 Module 2

Nu je in kaart hebt gebracht hoe het met je gaat en wat je grootste energiegevers en energievreters zijn is het tijd om je te verbinden met de onderliggende urgentie en/of verlangen van jouw gewenste verandering.

Want zonder urgentie of verlangen is de kans dat een verandering slaagt klein. Veranderen is namelijk niet altijd even eenvoudig, want anders had je dit al lang gedaan. Het vraagt dus op sommige momenten om experimenteren met nieuw gedrag en volharding. Verbinden met de urgentie of het verlangen zorgt ervoor dat je dit gaat doen.

Opdracht - Stel je Veranderboekhouding op

Veranderboekhouding

Wat heb je te winnen wanneer je kiest voor verandering, en wat te verliezen? Ben jij bereid om dat te dragen? Wil en durf jij er echt voor te gaan?


1.

Breng met behulp van de veranderboekhouding in kaart wat de winst en prijs is van wanneer de verandering wel en niet slaagt

2.

Bespreek de veranderboekhouding met naaste(n). Vraag om feedback. Scherp het overzicht aan waar wenselijk.

3.

Voel of je voldoende urgentie en/of verlangen ervaart om de huidige situatie op te geven en te bewegen naar de gewenste situatie. Verbind je met de kans/winst wanneer de verandering slaagt en het verlies/kosten wanneer de verandering niet slaagt.

Hulpbronnen

Template Veranderboekhouding


Veranderboekhouding

De veranderboekhouding stelt jou in staat om te bepalen of er voldoende urgentie of verlangen is om te veranderen. Door de winst en het verlies van een wel of niet geslaagde verandering inzichtelijk te maken. (ontleend aan het gedachtegoed van Systemisch Transitiemanagement waar ik in gecertificeerd ben)

Laat een reactie achter

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Pen
>