fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Wie bent u nu eigenlijk?

Is deze vraag u onlangs nog gesteld? En hoe makkelijk of moeilijk vond u het om deze vraag te beantwoorden?

Veel (interim)managers zijn beter in staat te verwoorden wat ze kunnen in plaats van wie ze zijn, waardoor ze onvoldoende duidelijk kunnen maken waarom zij de aangewezen persoon zijn om een opdracht/functie te vervullen.
Dit is althans mijn beleving op basis van mijn ontmoetingen met (interim)managers, bijvoorbeeld tijdens de K+V kennismakingsbijeenkomsten. Sinds twee jaar verzorg ik tijdens deze bijeenkomsten, samen met mijn collega’s van Coaching Nederland,  speedcoachsessies van 7 minuten, waarin wij de (interim)managers helpen inzicht te verkrijgen in wie ze werkelijk zijn en wat hen uniek maakt. Dit als aanvulling op de speeddates die deelnemers met K+V adviseurs hebben. Vaak onderbreek ik het gesprek al binnen een minuut als er een opsomming komt van het CV en de (interim)manager zichzelf ‘verkoopt’ met containerbegrippen als resultaat- en mensgerichtheid. Ik stel dan de indringende vraag: Wie bent u? En dan wordt het vaak stil…

Weten wie u bent en wat uw talenten zijn helpt u uzelf scherper en proactiever te positioneren en profileren voor bij u passende opdrachten/functies. Een noodzaak in de huidige markt. Door hierover in dialoog te gaan ontstaan er mooie intieme gesprekken waarin de (interim)manager zichzelf echt durft te laten zien. Als voorbeeld herinner ik mij de rationele (interim)manager die nooit geleerd heeft om zijn ‘zachte’ kant te laten zien, waardoor het lijkt of zijn sensitieve kracht er niet mag zijn. Of de (interim)manager die uit plichtsbesef moeite heeft om haar huidige managementpositie los te laten, terwijl het zowel voor haar als haar opdrachtgever verstandig is om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Het is voor de gecoachte, en ook voor mij, altijd weer verwonderlijk en soms ontroerend hoe snel de essentie geraakt kan worden als een veilige omgeving geboden wordt. Het is al meerdere malen voorgekomen dat we in een speedcoachsessie al na 5 minuten elkaar aankeken en met een blik van verstandhouding het gesprek beëindigden, omdat het kwartje gevallen was en meer woorden het moment van inzicht zouden ontkrachten. Een eerste doorbraak in het komen tot de kern: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat besluit ik?

Hoe goed kent u uzelf? Weet u wat uw talenten zijn? Haal de momenten terug dat u in uw kracht stond en alles als vanzelf ging. Of doe de ODC gedrags- en drijfverenmeting die het onderscheid zichtbaar maakt tussen uw natuurtalent en aangeleerde kwaliteit met bijbehorend valkuilgedrag. Lees mijn blog die het verschil en het belang ervan helder maakt.

Vraag een ODC-meting aan en ga de dialoog aan. Zodat u vanuit persoonlijk en professioneel leiderschap de rol kunt vervullen die u werkelijk ambieert en die bij uw talenten en drijfveren past.

Vraag hier meer informatie over de ODC meting aan Hoe zou het zijn wanneer we doen wat we werkelijk willen en van nature kunnen?

Laat een reactie achter:

>