fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Wat zijn jouw behoeften als ondernemende professional?

Met ‘de ondernemende professional’ doel ik op de kleine ondernemer, freelancer en zzp-er werkzaam in de professionele dienstverlenende sector. Dat deze groep steeds groter wordt blijkt uit diverse trendonderzoeken. De Rabobank verwacht dat het aantal startende ondernemers in 2010 op 110.000 zal uitkomen. Naar verwachting groeit dit aantal in 2011 verder door tot meer dan 115.000. Een groot gedeelte van de startende ondernemers begint als ZZP’er. Inmiddels telt Nederland bijna 400.000 ZZP’ers. Zij bevinden zich vooral in de dienstverlening, de bouw en de gezondheidszorg.

Oei voor Groei is nieuwsgierig naar de behoeften van de ondernemende professional. Hiertoe heb ik een eerste overzicht gemaakt in de vorm van een mindmap. Ik nodig je uit om dit overzicht te verrijken door de mindmap met jouw eigen uitdagingen en behoeften aan te vullen of een reactie toe te voegen. Zo kunnen we samen bijdragen aan een kompas voor de ondernemende professional.

Bekijk hier de mindmap

 • Jerry de Groot schreef:

  Beste Han,

  Goed initiatief!
  Ben erg benieuwd naar de reacties en het eindresultaat.

  Ik mis in ieder geval het thema risicobewustzijn. Welke risico neem je en welke risico’s dek je af. Als je daar input voor wenst hoor ik dat graag.

  Groeten,
  Jerry de Groot

 • Han Oei schreef:

  Beste Jerry,

  Dank voor je input! Ik zal risicobewustzijn aan het overzicht toevoegen. Ik ben benieuwd hoe jij het risicobewustzijn van de gemiddelde ondernemende professional inschat.

  Wat zijn voor jou de hoofd- en subvragen die hem/haar bezighouden? Welke risicogebieden krijgen de meeste aandacht?

  Hartelijke groet,

  Han

 • >