fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Prachtig teamontwikkeltraject bij Het Huis Utrecht

Dankbaar voor de mooie pure videotestimonial die ik van Cobie de Vos, directeur-bestuurder van Het Huis Utrecht, heb mogen ontvangen in het kader van de begeleiding van haar team in hun groei en ontwikkeling. Nog meer dankbaar voor het vertrouwen dat de teamleden elkaar en mij geschonken hebben om vanuit open mind en open hart zich aan elkaar ten volle te laten zien.


Bijzonder hoe dit team in korte tijd een ruimte van veiligheid en vertrouwen hebben gecreëerd om zowel persoonlijk als professioneel met elkaar te verbinden. En ja, het was soms spannend en ongemakkelijk, maar daardoor leren ze nu versneld van en met elkaar. En zetten ze mooie stappen om zowel de doelen van Het Huis als hun persoonlijke doelen te realiseren.

Cobie is met recht trots op de open en lerende houding van haar team. Ik voeg daaraan toe dat ze minstens zo trots op haarzelf mag zijn. Haar voorbeeldgedrag in zowel het tonen van kracht als kwetsbaarheid is zo belangrijk in leiderschap. Dit laatste vraagt om moed en daar ontbreekt het helaas in de praktijk nog eens aan...

Genoten heb ik van de groei van dit team met stuk voor stuk mooie mensen. Ook zelf weer het nodige geleerd. Bijvoorbeeld dat er in de culturele sector minstens zo hard gewerkt en gehold wordt als in de profit sector, ook in Covid-tijd. Mijn rol was dan ook om te vertragen, zodat er rust en ruimte ontstaat voor reflectie, focus en leren.

Blij voor Het Huis dat ze weer open voor publiek mogen zijn. Zo mooi hun bevlogenheid te ervaren om via theater hun maatschappelijke bijdrage te leveren.

Zoals Cobie aangeeft gaan ze nu zonder mij het geleerde verder in de praktijk vorm geven, maar het is niet in de genen van Het Huis om definitief afscheid te nemen.

Daarom zeggen wij voor nu 'tot ziens' tegen elkaar...

Hoe mooi is dat...

Door afronding van deze opdracht heb ik nu wel weer ruimte om een nieuw team verder te helpen om hun gezamenlijk potentieel te ontsluiten. Met als waardevolle start bijvoorbeeld een ODC-teamanalyse.

Interesse in een teamontwikkeltraject? Neem gerust contact op voor een inspirerende kennismaking.


Hoe teamleden het traject hebben ervaren

Wat heeft Han ons geholpen!

Met zijn professionele houding en een zeer belangrijke persoonlijke touch heeft hij ons team verder geholpen in ons ontwikkelingstraject. We zijn sterker, beter en hechter geworden en Han heeft hier een essentiële rol in gespeeld.
Voor mij persoonlijk heeft het coachingstraject veel perspectief gegeven op mijn verdere carrière en zo ook in mijn persoonlijk leven.

Van Han heb ik geleerd: "Je kan pas echt iets krijgen, als je ook durft te geven."

Dank aan Han. We hopen je snel weer te zien!

profile-pic
Timothy Akinbile
Assistent zakelijk leider

Ik heb Han zowel 1:1 als binnen een team meegemaakt. In beide settings vond ik de balans tussen een veilige ruimte creëren en tegelijkertijd feilloos de ontwikkelpunten naar boven te weten halen heel overtuigend en krachtig.

Han brengt focus en perspectief en laat iedereen in zijn/haar/hen waarde waardoor er een dialoog op ooghoogte kan ontstaan die tot inzichten leidt. Daarbij kregen wij concrete handvaten om het samenwerken duurzaam te verbeteren.

Het losweken van functie en rol (nav ODC meting) was voor mij persoonlijk de eyeopener. Ik heb Han n.a.v. het werken met hem aan een organisatie aanbevolen.

Dank je Han voor alles en tot ziens!

profile-pic
Mascha Ihwe
Programmamaker en Projectleider

Voordat ik, als individu, aan ons teamontwikkelingstraject begon had ik de neiging om het stokken van voortgang in de schoenen te schuiven van de “werkwijze” van de ander. “Waarom gebeurt iets niet op de juiste (mijn) manier”, “hoe kunnen we nu verder komen als hij/zij…”, “het is toch logisch dat…”. 

 

Vanaf de eerste bijeenkomst wist jij deze gedachtes en aannames te torpederen. Je creëerde een omgeving waarin vertrouwen op en inzicht in elkaars handelen en kwaliteiten de boventoon voerde. Door ons kennis te laten maken met ons eigen (en elkaars) potentieel, met elkaars (en onze eigen) valkuilen, is zichtbaar geworden dat we de enorme kracht die in onze organisatie schuilt nog veel beter kunnen inzetten. Processen en rollen worden tegen de (potentiële) kracht van het individu en de organisatie gehouden om deze zo goed mogelijk te benutten.

 

Uiteraard is het omvormen naar deze manier van werken niet van vandaag op morgen geïmplementeerd en zullen we het hierbij ook nog wel eens in oude valkuilen stappen, maar hoe je in deze, relatief, korte periode onze blik op onze gebruikelijke werkwijzen en ingeslepen patronen zo hebt kunnen omvormen naar een gezamenlijk potentieel overtreft mijn verwachtingen.

 

Heel veel dank daarvoor.

profile-pic
Anoniem
deelnemer teamontwikkeltraject

Laat een reactie achter:

>