fbpx

WorkLife-scan

None

Video/Text

Video/Text

Persoonlijk Leiderschap

4 Lessen

0% Niet gestart

Neem direct regie over je werk en leven en ervaar nieuwe energie en meer zingeving 

Voordat je besluit om iets aan je leven te veranderen is het verstandig om eerst uit te zoomen. Hoe ervaar ik mijn leven eigenlijk? Wat heeft écht aandacht nodig om meer geluk te ervaren? Wat helpt en wat belemmert om te veranderen? En wat ga ik nu concreet doen? 

Deze WorkLife-scan bestaat uit 4 onderdelen en geeft je inzicht in antwoorden op deze vragen.

  • Waardeer je leven: Ontdek over welke gebieden in je leven je meer en minder tevreden bent, zodat je weet wat echte aandacht nodig heeft.
  • Ken je energiegevers en energievreters: Verkrijg overzicht over wat jou energie geeft en wat jou energie kost, zodat je grip krijgt op je energiehuishouding.
  • Creëer urgentie en verlangen voor verandering: Krijg helder wat jouw "business case" is van wel of niet veranderen, zodat je bewuste keuzes kunt maken.
  • Maak een persoonlijk actieplan: Bewustzijn zonder actie geeft geen verandering.

Volg de lessen in je eigen tempo. En vergeet niet dat het proces zelf minstens zo belangrijk is als het resultaat.

Enkele tips

  • Creëer voldoende tijd om échte aandacht aan de WorkLife-scan te besteden en daarmee dus aan jouzelf...
  • Creëer een plek in of rondom je huis waar je de rust en ruimte ervaart om aan je eigen groei en ontwikkeling te werken. Zodat je een fijne plek hebt om te reflecteren en met de opdrachten aan de slag te gaan.
  • Schaf een mooi notitieboek aan waarin jij al je gedachten, inzichten, ervaringen en reflecties gedurende jouw persoonlijke reis kunt noteren.
  • Deel je inzichten met iemand die jou goed kent. Vraag om feedback en gebruik deze om je inzichten verder te vergroten.
  • Verbind hart, hoofd en handen. Wees bewust van wat je voelt, denkt en doet in dit proces.

Heb je vragen of behoefte aan feedback, plaats dan een bericht in de Facebook groep "Leuker Lichter en Zinvoller Werk en Leven"

In deze groep inspireren en ondersteunen we elkaar om lichter, leuker en zinvoller te werken en leven. Hoe mooi is dat...

Ik wens je veel plezier en inzichten bij het doen van de WorkLife-scan.

Hartelijke groet,

Han

Ben je er klaar voor?

WorkLife-scan

In deze eerste stap wordt je uitgenodigd om naar je leven in de volle breedte te kijken. Over welke aspecten van je leven ben je meer of minder tevreden? Wat heeft nu aandacht nodig om een gelukkiger leven te leiden...

Video lesson

No label

Om je energiehuishouding gezond te houden is het goed zowel jouw energiegevers als energievreters te kennen. In deze les maak jij een overzicht voor jezelf.

Video lesson

No label

Om echte beweging te creëren is er voldoende urgentie en/of verlangen nodig om te veranderen. In deze les onderzoek jij of dit het geval is.

Video lesson

No label

Bewustzijn zonder actie geeft geen verandering. Dus hoe nu verder?

Text lesson

Volg

Je begeleider

Han Oei

Perspectiefbieder | Coach bij Leiderschaps-, Team- & Persoonlijke Ontwikkeling | Nieuw Leiderschap | WerkGeluk

Laat een reactie achter:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>