fbpx

Gratis Ontwikkeladvies voor praktijkgeschoolden

Ontwikkeladvies en loopbaancoaching voor zowel werkenden als werkzoekenden. Nu kosteloos door overheidssubsidie. Nieuwe ronde speciaal voor mensen die niet of praktisch geschoold zijn.

Laatste kans! Vraag het ontwikkeladvies voor 27 november  aan. Vol=vol, dus wees er snel bij!

Wil je je (her)oriënteren op je #loopbaan #werk #leven? En kan je wel hulp gebruiken bij het maken van keuzes en het zetten van stappen?

Dan is er voor een afgebakende doelgroep goed nieuws!  T/m 18 december 2023 zijn er gratis Ontwikkeladviezen beschikbaar. Mogelijk gemaakt door een tijdelijke subsidieregeling van SZW.


Let op: Aanmelden vóór 27 november. Vol=vol, dus wees er snel bij!


In deze laatste ronde is de doelgroep afgebakend voor mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebt afgerond. Een afgeronde havo of vwo-opleiding voldoet niet aan de voorwaarden.


Dat betekent dat als je in deze doelgroep valt in aanmerking komt voor een kosteloos Ontwikkeladvies met loopbaancoaching (ter waarde van 700 euro). Je hoeft niets voor te schieten en geen addertjes onder het gras.


Iedereen (vanaf 18 jaar t/m de pensioengerechtigde leeftijd) die in de doelgroep valt met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies. Dus ook voor jou als je (nog) aan het werk bent (in loondienst, als zzp’er of zelfstandig ondernemer) of werkzoekende bent.


Een band met de Nederlandse arbeidsmarkt wordt in ieder geval aangenomen wanneer de deelnemer een Burgerservicenummer (BSN) heeft. Voor deelnemers die voor de MBO-structuur (voor 1997) een opleiding hebben gevolgd, geldt als algemene richtlijn dat beroepsopleidingen van 2 jaar gelijk zijn aan MBO-2 (bijv. kort of middel beroepsonderwijs). Voor een exacte vergelijking kan bij SBB tegen betaling een diploma worden gewaardeerd (zie: https://www.s-bb.nl/onderwijs/diplomawaardering/).

Ontwikkeladvies als kompas naar passend werk

Een ontwikkeladvies kan echt een gamechanger zijn, of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, niet meer helemaal op je plek zit in je huidige functie, of zelfs als je een ondernemer bent. Het is als een kompas dat je de weg wijst in de soms verwarrende wereld van werk en carrière.


Als werkzoekende kan het je helpen om je sterke punten te ontdekken, je vaardigheden aan te scherpen en de juiste stappen te zetten om die droombaan te veroveren.


Voor degenen die vastzitten in een baan die niet meer bij hen past, biedt het de kans om te herontdekken wat hen echt gelukkig maakt en hoe ze hun werk weer zinvol kunnen maken.


Ook als ondernemer kun je profiteren van een ontwikkeladvies door nieuwe kansen te identificeren, je bedrijf te laten groeien en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Kortom, een ontwikkeladvies is als een investering in jezelf, die de deur opent naar een betere toekomst vol mogelijkheden en voldoening. Grijp deze kans en ontdek wat het voor jou kan betekenen!

Wat het Ontwikkeladvies inhoudt

Het Ontwikkeladvies is een kort en krachtig persoonlijk advies-/ coachtraject (5 uur) die jou inzicht geeft in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt of ondernemerschap. Het biedt je de mogelijkheid om met een professionele loopbaanadviseur/ coach, zonder verplichtingen, over loopbaanvragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.


Je gaat kort en krachtig aan de slag gaat met de volgende onderwerpen:

 • hoe zit het met mijn huidige loopbaan en arbeidsmarktpositie?
 • Of als je ondernemer bent of wilt worden: hoe vergroot ik mijn kans op  succesvol ondernemerschap?
 • wat zijn mijn competenties, drijfveren, waarden en ontwikkelpunten?
 • waar liggen mijn persoonlijk kansen op de arbeidsmarkt, nu en op de langere termijn?
 • wat wil ik in de toekomst met mijn loopbaan?
 • wat heb ik te doen om dit toekomstbeeld te realiseren?

Tijdens een aantal gesprekken komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen ons. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Het belang van leven lang ontwikkelen (LLO) neemt de komende jaren alleen maar toe. Als gevolg van technologische ontwikkelingen neemt de snelheid toe waarmee banen verdwijnen, maar ook de inhoud van banen verandert en er ontstaan nieuwe banen. Deze veranderingen treffen met name werkenden en werkzoekenden aan de onderkant van de arbeidsmarkt, in het bijzonder daar waar taken vooral bestaan uit routinematig werk.


Investeren in de eigen inzetbaarheid maakt mensen minder kwetsbaar op de steeds veranderende arbeidsmarkt, het verkleint het risico op werkloosheid en het vergroot het aanpassingsvermogen. Na het verlaten van het initieel onderwijs is daarom gedurende de hele loopbaan aandacht nodig voor ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.


Daarom biedt de overheid  het Ontwikkeladvies voor praktijkgeschoolden. Een persoonlijk adviestraject bestaande uit meerdere adviesgesprekken met een loopbaanprofessional, die in totaal opgeteld minimaal 5 uur duren. 


Je hebt geen toestemming van je werkgever nodig en je hoeft zelf niets voor de subsidieaanvraag te doen. Deze wordt geheel voor jou verzorgd. Je hoeft ook niets voor te schieten. Het ontwikkeladvies is dus echt geheel gratis voor jou. Het enige wat van je gevraagd wordt is commitment om het korte advies/coachtraject geheel af te maken en de voor de subsidieaanvraag benodigde documenten te ondertekenen.

Waarom mensen als jij eerder dit traject deden


 • "Op zich zit ik nog goed op mijn plek, maar het kan geen kwaad om een keer aandacht te besteden aan mijn loopbaanperspectief."
 • "In mijn huidige werkcontext loop ik tegen grenzen aan. En ik wil wel een volgende stap maken."
 • "Mijn huidig werk kost mij teveel energie en ik weet niet hoe ik hier uitkom."
 • "Ik zit niet meer op mijn plek, maar weet niet precies wat ik wil en kan."
 • "Ik zit al zolang op dezelfde plek en ben aan een nieuwe uitdaging toe."
 • "Ik twijfel of ik mijn huidig werk mentaal en/of fysiek tot mijn pensioen kan volhouden."
 • "Wanneer ik nog een loopbaanstap wil maken, dan moet het nu wel gebeuren."
 • "Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan, maar nog zonder succes."
 • "Ik overweeg voor mijzelf te beginnen, maar twijfel nog."
 • "Ik ben zelfstandig ondernemer en wil sparren over de toekomst."
 • "Ik loop richting mijn pensioen en wil me hierop voorbereiden."


Wat je van mij mag verwachten

Als Noloc-erkend loopbaanprofessional heb ik al meer dan 200 mensen via deze regeling en haar voorganger mogen begeleiden.  Zonder uitzondering zijn de deelnemers dankbaar voor wat het hun gebracht heeft: eigen regie over werk en leven met nieuwe energie. Doordat ze bewust zijn geworden van wat ze écht willen en kunnen. En daardoor focus en richting hebben gekregen voor het zetten van concrete stappen naar een situatie waarin zij doen wat ze écht willen. Met als gevolg nieuwe energie én meer rust. Hoe mooi is dat...

Bij mij krijg je altijd advies en coaching op maat. Dus niet het aflopen van standaard methodes en testjes (wat ik soms terug hoor als ervaring bij grotere of minder ervaren aanbieders). Maar verbinding van je loopbaanvraagstuk met levensthema's. Vanuit de visie dat werk en privé niet volledig te scheiden zijn. We verbinden bewustzijn met beweging door jou concrete stappen te laten zetten en mogelijke (persoonlijke) drempels weg te nemen.

Wat deelnemers over het Ontwikkeladvies zeggen

Laat je overtuigen door de positieve ervaringen van deelnemers. Allen hebben via het gratis ontwikkeladvies en mijn coaching regie genomen over hun toekomst. Ik krijg nog regelmatig bedankjes en updates over nieuwe loopbaanstappen en andere positieve ontwikkelingen in werk en leven.

Angelique Heerdink

Projectleider/ trainer/ fondsenwerver

Han Oei is een super coach

Hoe boeiend en zinvol om weer eens alles op een rij te zetten en daardoor weer nieuwe ontwikkelwegen te kunnen zien. Han Oei is daarbij een supercoach. Ik zou hem graag aan een ieder willen aanbevelen.

Patrick Philipse

Projectleider

Samen in mijn spiegel kijken

Door samen in mijn spiegel te kijken en uitdagende kritische vragen te stellen, drong Han snel door tot de kern; dat leidde voor mij tot nieuwe inzichten. Daardoor ben ik weer een stuk sterker geworden en heb ik inmiddels een nieuwe baan gevonden. Bedankt Han, voor de inspirerende gesprekken!

Mieke van der Linden

Project- /Portfoliomanager

Rake vragen...

Zoek je iemand die precies de rake vragen weet te stellen, de vinger op de "zere" plek weet te leggen. Die je niet alleen vragen stelt, maar je ook echt op weg helpt. Die je inzicht geeft in waar jou mogelijkheden zitten en wat voor jou belangrijk is. Die je een zet geeft in jouw ontwikkelingen. Verschillende technieken gebruikt waardoor je nog duidelijker inzicht krijgt. Dan moet je bij Han zijn.

profile-pic
Femke van Dijk
profile-pic
Clemens Huis in 't Veld Ondernemer
profile-pic
Joyce Speijcken Management Assistente
profile-pic
Andre Smit Account manager
profile-pic
Anouk Wijnbergen Zelfstandig ondernemer
profile-pic
Pieter Hofland Directeur
profile-pic
Irene de Beer medewerkster servicedesk
profile-pic
Janna Buitenrust Hettema Account manager
profile-pic
Peter Molenaar Voorman
profile-pic
Shanta Niezing Account / Project manager
profile-pic
Monique Appels Zelstandig ondernemer
profile-pic
Carmen Da Silva Wells Coach & facilitator
profile-pic
Judith Glissenaar design fashion
profile-pic
Ada Verkade Coach
profile-pic
Mieke van der Linden Projectmanager
profile-pic
Simone Berendsen Communicatieadviseur, -coach en trainer
profile-pic
Cheska Verhoeven Freelance implementatiemanager
profile-pic
Simone Pabst Kandidaat-notaris
profile-pic
Irene Filippo Manager zorg
profile-pic
Miriam Sturkenboom Arbo preventiemedewerker
profile-pic
Marjan Wijnalda Vestigingsmanager/coach
profile-pic
Anita Ritmeester
profile-pic
Esther

Het ontwikkeladvies heeft mij veel gebracht! Han heeft mij laten inzien wat mijn rode draad is in mijn leven, dat ik hier bewust van moet zijn en vervolgens bewust kan kiezen voor andere gedachten en daarmee ander positiever gedrag. Hierdoor ga ik veel lichter door het leven. En dat is super fijn!

Ik heb het gratis ontwikkeladvies door Han als zeer positief ervaren. In 2 sessies hebben wij een grote diepgang bereikt en dit heeft mij de noodzakelijke inzichten gegeven en handvatten om (het vertrouwen te hebben) de positieve lijn in mijn carriere weer op te pakken

Ik heb de loopbaancoaching als zeer waardevol ervaren. Han kwam meteen tot de kern van het probleem en dat zelfs online! Het heeft me duidelijkheid, zekerheid en zelfvertrouwen gebracht, daardoor kon ik weer verder en de juiste keuze daarin maken.

Het traject heb ik als erg plezierig en nuttig ervaren om alles weer op een rijtje te krijgen en gefundeerde keuzes te maken voor het vervolg van mijn loopbaan.

Han is een fijne, bekwame en professionele coach die goed weet de verbanden door te trekken naar je bedrijf. Ik heb het ontwikkeladvies als zeer prettig ervaren. Zijn doortastende vragen brengen je meteen naar de zere plek. Dit alles krijgt goed de ruimte om erbij stil te staan en het te voelen. De hulpvragen die worden aangereikt zijn waardevol voor de rest van je leven. Nadien wordt het je toe gemaild. Han is zeker een aanrader als je snel tot de kern van je uitdagingen wil komen.

Han is een hele heldere spiegel! Heb er veel aan gehad.

Wil je een eye-opener, een nieuwe push voor de verstoffende toekomst, een mogelijke groei? Ga dan naar Han Oei...

De gesprekken met Han heb ik als zeer prettig ervaren, een open en vertrouwelijk karakter. Han voelde goed aan waar ik behoefte aan had. Het traject heeft mij inzicht gegeven is wat ik nodig heb binnen mijn werk. Bepaalde karaktereigenschappen die ik belangrijk vindt straal ik uit naar de mensen om mij heen, en blijkbaar verwacht ik dat ook terug.

Leerzaam, leuk, hij brengt je weer naar de kern.

Het ontwikkeltraject met Han was erg fijn, Han luistert goed en weet goed in te spelen op bepaalde uitdagingen. Hierbij geeft hij niet alleen werk-gerelateerd advies, maar het gehele plaatje wordt mee genomen.

Ik heb onlangs een loopbaantraject bij Han afgerond. Wat een fijne gesprekspartner die direct de vinger op de zere plek kan leggen, je uitdaagt te voelen en te vertragen. Dat laatste is een flinke uitdaging voor mij. Toch weet hij mij op zachte, niet confronterende manier te sturen en te corrigeren. Hij is enorm inspirerend en kan ook gevoelens mooi onder woorden brengen. Heerlijk om met Han te werken. Ik zal hem aanbevelen waar ik kan.

De begeleiding van Han Oei was prettig en toegespitst op mijn vragen. Ik kan Han aanbevelen als je vastloopt, helderheid en strategische reflectie kan gebruiken.

Heel fijn, aandacht voor jezelf. de luxe van een paar uur samen brainstormen over je toekomst, mogelijkheden en aanpak.

Neem de luxe om tijd & aandacht aan jezelf te besteden. start een nieuwe levenfase met enthousiasme, we hebben nog jaren te gaan!

Ik heb Han ervaren als een goede en ervaren luisteraar. Flexibel als het gaat om het onderwerp van gesprek en dan bedoel ik dat hij de essentie pakt en in overleg met mij kijkt wat nu belangrijker is; doorgaan op die essentie of vasthouden aan de neergezette structuur van het traject. Door zijn meebewegen met wat er NU speelt ben ik verder gekomen dan ik dacht. Van daaruit heb ik alsnog de stappen kunnen zetten die ik eerder had willen zetten. Voor mij voelt dit prettiger omdat ik die stappen nu vol vertrouwen in mezelf kan zetten in plaats van te doen vanuit een sturing op resultaat. Intrinsieke motivatie ;-).

Dank je wel Han voor de ruimte die je geboden hebt en voor je scherpe blik.

Zoek je iemand die precies de rake vragen weet te stellen, de vinger op de "zere" plek weet te leggen. Die je niet alleen vragen stelt, maar je ook echt op weg helpt. Die je inzicht geeft in waar jou mogelijkheden zitten en wat voor jou belangrijk is. Die je een zet geeft in jouw ontwikkelingen. Verschillende technieken gebruikt waardoor je nog duidelijker inzicht krijgt. Dan moet je bij Han zijn.

Han hielp me precies op het goede moment weer even bewust stil te staan bij de keuzes die ik heb en de plek die ik inneem in het leven.

Han is een fijn mens die op een rustige en gerichte wijze de rake vragen weet te stellen. Hij creëert snel een vertrouwde omgeving en weet vlot hoofd- en bijzaken te scheiden en tot de kern te komen.

Na twee uitgebreide gesprekken met Han kan ik weer helder en met een vriendelijke blik naar mezelf en mijn leven kijken. Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien om meer lichtheid en plezier te ervaren.

Groeien, bloeien, durven, doen!

Han is in staat snel te ontdekken waar jij toekomst gericht aan kan werken en neemt de tijd om jezelf te laten inzien hoe!

Han Oei heeft mij in dit coaching traject helderheid en duidelijkheid gebracht in de stappen die ik ga nemen. Hij geeft concrete tools, is betrokken als mens en als coach.

Hallo Han,

Hierbij een update van hoe het gaat.

In het voorjaar heb ik 2 afspraken met jou gehad, en deze afspraken waren voor mij heel waardevol.

Ik was al 14 jaar werkzaam als kapster (zzp) en wilde graag wat anders maar wat en hoe ga ik dat doen?

Ik ben inmiddels gestart met de versnelde MBO 4 opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. In februari hoop ik mijn eerste fase van de drie fases af te ronden!

Ik ben heel blij dat ik de stap heb durven zetten, ik vind het onwijs leuk en ik merk dat ik weer aan het groeien ben als mens.

Nogmaals bedankt voor de waardevolle gesprekken en inzichten die van je heb mogen ontvangen.

Door los te laten gaat er weer een hele nieuwe wereld open. 😊

 

Ik wens je een gelukkig maar vooral gezond 2022!!

 

Groetjes,

Anita Ritmeester

Beste Han,

 

Ook voor jou en je dierbaren de allerbeste wensen voor 2022!

 

Je hebt mij begin 2021 met het coachingstraject vanuit de overheid erg op weg geholpen :)

Behalve dat ik wel (op een lager pitje) als medisch pedicure en schoonheidsspecialiste blijf werken, ben ik per 1 januari aangenomen bij mijn huidige werkgever in een nieuwe functie als jobcoach. En: medio december 2021 ben ik al gestart met de HBO opleiding voor jobcoach. De opleiding voelde als een soort thuiskomen, mijn plek, mijn richting. Nu ga ik weer groeien als mens, ben er zo blij mee!

Dank je wel en wellicht kom ik in de toekomst weer bij je terecht 🙂

 

Het ga je goed.

 

Veel groetjes van Esther

Zowel coaching op locatie als op afstand

Voor het ontwikkeladvies ben je van harte welkom op mijn centraal gelegen coachlocatie in hartje Utrecht. Advies en coaching op afstand (via videobellen) of een hybride vorm van deels face-to-face en deels online zijn ook mogelijk.

Meld je nu aan voor het Gratis Ontwikkeladvies

Wat je krijgt?

- 5 uur loopbaancoaching en advies (online of face-to-face)

Bonus:

- gratis toegang tot database met alle vacatures in Nederland als je werkzoekend bent.


Let op: deze ronde is alleen voor mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo 2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebt afgerond. Een afgeronde havo of vwo-opleiding voldoet niet aan de voorwaarden.

Trajecten moeten uiterlijk 18 december 2023 afgerond zijn. Aanmelding voor 27 november!

Heb je nog vragen? Mail mij op ontwikkeladvies@oeivoorgroei.nl

>