fbpx
Oei voor Groei
Delen is creëren

Beroepsgroepspecifieke coachings- en levensvraagstukken?

Oei voor Groei zoekt medewerking en bijdragen aan een kwalitatief onderzoek gericht op specifieke coachings- en levensvraagstukken bij bepaalde beroepsgroepen.

Aan de ene kant weten wij dat er universele coachings- en levensvraagstukken zijn die dwars door elke mogelijke segmentatie van bevolkingsgroepen heen lopen. Voorbeelden zijn: ‘ Ik word belemmerd door mijn perfectionisme. Ik kan geen keuzes maken. Wie ben ik? Wat wil ik?’ . Aan de andere kant is het voor elk individu verschillend welke specifieke vraagstukken hem/haar bezig houden. Het is de persoonlijke identiteit en context die bepalen of de noodzaak of verlangen om een levensvraagstuk aan te pakken aanwezig is.

In het spectrum tussen universele en individu-specifieke vraagstukken, zijn wij nieuwsgierig naar doelgroep-specifieke vraagstukken. Bekende voorbeelden zijn: de specifieke vraagstukken die leven bij ambitieuze twintigers/dertigers of veertigers/vijftigers in hun midlife crisis.

Ons beoogde onderzoek richt zich op specifieke vraagstukken binnen bepaalde beroepsgroepen, bijvoorbeeld door de aard van het werk, heersende cultuur, type werknemer of andere beroepsspecifieke omstandigheden.

Wij denken initieel een kwalitatief onderzoek te verrichten onder:

  • organisatie- en ict-adviseurs
  • artsen en arts-assistenten
  • universitair medewerkers

Wat zoeken wij?

  • Representanten van bovenstaande beroepsgroepen die willen meewerken aan een interview (ca. anderhalf uur)
  • Bronnen die inzicht geven in doelgroep-specifieke coachings- en levensvraagstukken
  • Mensen die mee willen helpen het onderzoek verder vorm te geven en mede uit te voeren
  • Suggesties en ideeën die kunnen bijdragen aan het onderzoek
Laat een reactie achter of mail naar han@oeivoorgroei.nl.

Laat een reactie achter:

>